Новини LB Logistics
Сплата мита при експорті з України в США
news-item1

Митний тариф складається з двох колонок, в яких вказані імпортні мита для країн, що користуються і не користуються режимом найбільшого сприяння. У першій (лівій) колонці в необхідних випадках окремо виділяються так зване «спеціальне мито», яке застосовуються щодо країн, які користуються преференціями в рамках ГСП США або мають спеціальні угоди з США про вільну торгівлю або про надання преференцій. 

Преференції програми ГСП (Генералізована Система Преференцій) дають можливість ввозити на територію США товари українського походження за понад 3 500 тарифними лініями Гармонізованого тарифу США без сплати ввізного мита.

Продукція, що підпадає під безмитний режим ввезення в рамках ГСП, включає широкий асортимент промислових товарів, різні види хімічних речовин та мінералів, окремі будівельні матеріали, феросплави, частини до двигунів, деякі види сільськогосподарської і рибної продукції тощо.

Список продукції, що підпадає під дію ГСП: GSP-Eligible Products.

Від митних зборів звільняються ввезені в країну товари американського походження, а також американські комплектуючі вироби або сировину, яка включена до складу ввізних в США іноземних виробів. Якщо ввезений в США товар американського походження був підданий обробці або ремонту за кордоном, то митному обкладенню підлягає лише вартість, додана в процесі такої обробки або ремонту.

З’ясувати чи підпадає товар під дію ГСП можна, зокрема, скориставшись веб-ресурсом: Гармонізований тариф США. Див. Рекомендовані кроки щодо визначення чи підпадає товар під дію ГСП.

Як товар, імпортований до США, отримує безмитний режим в рамках ГСП.

Якщо українські товари підпадають під дію ГСП, необхідно користуватися перевагами цієї програми у повній мірі, і повідомляти своїх американських партнерів про застосування ГСП під час експорту до США.

Повідомлення для імпортера США:

“Choose Ukrainian Products & Use GSP”

“Обирай українські товари та користуйся ГСП”

Відповідальним за отримання безмитного режиму для товарів, що підпадають під дію ГСП, є імпортер США.

Для отримання можливості роботи з електронною версією гармонізованого митного тарифу США необхідно перейти за посиланням http://hts.usitc.gov/

Джерело: Міністретсво економічного розвитку і торгівлі України

Підписуйтесь та слідкуйте за нами у FacebookInstagram та Telegram 

LB LOGISTICS05-02-2019