Новини LB Logistics
Польська залізнична компанія випробувала доставку контейнерів в Іран через Україну
news-item1

Польська залізнична компанія PKP LHS протестила доставку контейнерів від терміналу у Славкуве до станції Астара в Ірані.

Із Польщі тестовий контейнер перейшов шлях за 9 днів, а у зворотному напрямку - за 13 днів.

Тестовий контейнер перейшов зі Славку в напрямку Чорноморських портів України. Чорне море, він перейшов на паромі, територію Грузії та Азербайджану подолав по залізній дорозі, після чого досягнув в Ірані приграничної станції Астара.

"Успішне перевезення контейнера доводить, що цей шлях відповідає всім технічним і процедурним вимогам. Безсумнівним облегшенням є те, що контейнер долає шлях через Чорне море на паромі, що дозволяє уникнути багатозадачного перезавантаження. Тест також показав вузькі місця, які вимагають поліпшення і над якими ми будемо працювати разом з нашими партнерами ", - заявив Збігнев Трачихлеб, глава правління PKP LHS.

Пробне перевезення контейнера було виконано за маршрутом транспортного коридору "Південь-Захід", який є спільним проектом залізних доріг Польщі, України, Грузії, Азербайджану та Ірану. Загальна протяжність коридору складає 7654 км. Цей маршрут в 2-3 рази швидше морського маршруту і коротший більше ніж на 1000 км альтернативного сухопутного коридору, що проходить через територію Росії.

У марті 2018 року залізничні компанії Ірана, Азербайджану, Грузії, України та Польщі домовилися встановити єдиний тариф на перевезення контейнерів між Іранським портом Бендер-Абас в Перській затоці та польським перевантажувальним терміналом у Славкуве.

LB LOGISTICS04-07-2018